juni 2011
Het is in dit geval niet helemaal ons eigen dagboek, maar de mensen die nu in ons huis verblijven hebben een paar foto's gestuurd. Het gaat hier om de bomen die grenzen aan onze achtertuin en die veel schaduw gaven en in de herfst heel veel blad. Onze achterburen (de eigenaren van de bomen) hebben het groots aangepakt en hebben deze bomen laten snoeien. Het resultaat zal vooral 's winters merkbaar zijn, omdat we dan meer kunnen genieten van de laagstaande zon.

Met dank aan Rian van der Heijden, voor het maken van de foto's.

 

april/mei 2011
Ruim twee weken in zonnig Commequiers. Deze vakantie stond voor een groot gedeelte in het teken van de tuin. We moesten beginnen met het maaien van het bijna kniehoge (nou ja, tot over de enkels dan) gras en verwijderen van het nodige onkruid. Al gauw was de aanhanger vol en kon ik naar de dechetterie. Ook zijn  we langs geweest bij de leverancier van het tuinhuisje dat we in februari besteld hadden en dat begin mei geplaatst zou worden. Dat was maar goed ook, want meneer had nog een vraagje over hoe we het precies wilden hebben. Het wordt nu een huisje van 1,75 meter in het vierkant. Plaatsing 11 of 12 mei. Dat wordt dus nu vrijdag de dertiende. We zullen zien.

Ook hebben we via Internet een regenton besteld. Die wordt 12 mei geleverd.
In het weekend van 7 en 8 mei hebben we een aantal 'Vide Grenier's" afgelopen. Allerhande rommeltjes op de kop getikt. Dit dreigt een verslaving te worden.
De regenton is gearriveerd en onmiddellijk geinstalleerd. Nu maar wachten op de regen.
Het tuinhuisje is geplaatst. De mannen kwamen om 08:15 uur en om 09:15 uur waren ze klaar.  We zijn er zeer tevreden over.