Op deze pagina een verslag van de bouw van ons huis, begonnen in januari 2008 en opgeleverd oktober 2008. Een deel van de foto's hebben we zelf gemaakt, tijdens onze bezoekjes en een deel van de foto's is gemaakt door de projektleider van de bouw; Yannick Bernasconi. Deze foto's werden ons gemaild, tezamen met de diverse termijnrekeningen.

 

Augustus 2007. We hebben besloten hier te gaan bouwen. Een akkertje achter de rue de la Barre, in Commequiers, Vendee.

Met behulp van het programma 3D-Architect silver  heb ik het huis alvast op de computer gebouwd. Dit ook om eens te kijken of het meubilair dat we al aangeschaft hadden, wel paste in het huis.
Het programma laat namelijk niet alleen de buitenkant zien, maar je kunt ook van binnen alles inrichten.

Een groot plakkaat met naam van de "Maitre d'ouvrage", nummer van de bouwvergunning en een aantal afmetingen is verplicht bij elke bouw.
Het streepje op het electrikiteitskastje geeft aan op welke hoogte de fundering moest komen. Daardoor moest er een extra laag stenen aangebracht worden. Kosten: 1845 euro.

In februari 2008 waren we een paar dagen in Frankrijk om de te gebruiken materialen voor binnen uit te zoeken. Uiteraard gingen we natuurlijk ook op de bouw kijken. De eerste twee foto's zijn van 5 februari, de volgende twee van 6 februari.

Op 3 april 2008 kregen we een mailtje met de volgende tekst en enkele begeleidende foto's:
Je vous laisse ce message pour vous apporter des nouvelles de la maison de Commequiers. Nous avons terminé la maçonnerie depuis quelques semaines déjà et la charpente de la maison ainsi que la couverture tuile ont été réalisé dernièrement.
Ofwel: Het metselwerk is al een paar weken klaar en daarna hebben we de kap geplaatst.

Wind- en waterdicht.
Op 16 april 2008 kregen we het volgende berichtje:
Les menuiseries extérieures sont posées et nous allons poursuivre les travaux par les enduits de façades dans les prochains jours.
Dat wil zeggen:
Het timmerwerk (kozijnen, ramen en deuren) is geplaatst en we gaan de komende dagen vervolgen met het stucwerk van de gevels.

Op 29 mei 2008 kregen we het volgende bericht van Yannick:
les enduits sont réaliser depuis  plusieurs  jours . Le cloisonnement  est en cours.
Ofwel:
Het pleisterwerk is af en we zijn bezig met het opzetten van de tussenwanden.

Eind juni 2008: de typische Bati85 versiering is aangebracht rondom de deur,badkamerraam en de schoorsteen.Tevens is het plafond in de woonkamer aangebracht met schroten die in de fabriek al geschilderd zijn, zodat in geval van krimp geen kale strepen te zien zijn.

Het is augustus 2008. We staan op de camping "Le treffle de quatre feuilles" even buiten het dorp en mogen in het huis om te schilderen. Het huis is nog niet opgeleverd, maar BATI85 doet niet moeilijk.